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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
30/03/1999 |
Data da última atualização: |
19/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K.; WRIGHT, R. J.; BALIGAR, V. C. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF. |
Título: |
Rice cultivar evaluation for phosphorus use efficiency. |
Ano de publicação: |
1988 |
Fonte/Imprenta: |
Plant and Soil, v. 111, n. 1, p. 105-109, Sept. 1988. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Phosphorus deficiency is one of the most growth-limiting factors in acid soils in various parts of the world. The objective of this study was to screen 25 rice cultivars (Oryza sativa L.) at low, medium, and high levels of soil P. Number of tillers, root length, plant height, root dry weight and shoot dry weight were related to tissue P concentrations, P uptake and P-use efficiency. Shoot weight was found to be the plant parameter most sensitive to P deficiency. Significant cultivar differences in P use efficiency were found. Phosphorus use efficiency was higher in roots than shoots and decreased with increasing levels of soil P. Positive correlations were found among growth parameters such as plant height, tillers, root and shoot weight, and P content of roots and shoots. These results indicate selection of rice cultivars for satisfactory performance under low P availability can be carried out using shoot and root dry weight as criteria. |
Palavras-Chave: |
P uptake; P use efficiency. |
Thesagro: |
Arroz; Fósforo; Oryza Sativa. |
Thesaurus Nal: |
Nutrient use efficiency; Rice; Roots; Shoots. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
28/06/2012 |
Data da última atualização: |
07/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PINHEIRO, M. S.; LEMES, J. S.; FIORENTINI, A. M.; POUEY, J. L. O. F.; SILVA, W. P. da; GONÇALVES, M. da S.; FREIRE, V. A. P.; ARNONI, R. K. |
Afiliação: |
MAX SILVA PINHEIRO, CPACT; JAQUELINE SCHEINDER LEMES, UFPel; ÂNGELA MARIA FIORENTINI, UFPel; JUVÊNCIO LUÍS OSÓRIO FERNADEZ POUEY, UFPel; WLADIMIR PADILHA DA SILVA, UFPel; MICHELE DA SILVA GONÇALVES, UFPel; VAGNA APARECIDA PEREIRA FREIRE, UFPel; RAQUEL KLUMB ARNONI, UFPel. |
Título: |
Avaliação de subprodutos elaborados com carne de capivaras adultas e jovens de criadouro. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22., 2012, Cuiabá. Zootec 2012: anais. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2012. 1 CD-ROM. |
Páginas: |
p. 1-4 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com o objetivo de incrementar o potencial tecnológico came de capivara foram elaborados subprodutos como lingüiça calabreza frescal, lingüiça toscana frescal, salame alemão e hambúrguer, utilizando came de animais jovens ou de fêmeas adultas. |
Palavras-Chave: |
Avaliação microbiológica; Avaliação sensorial. |
Thesagro: |
Capivara; Carne; Hamburger; Lingüiça. |
Thesaurus NAL: |
Hydrochaeris. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61516/1/Digitalizar0002.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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